Den 10 augusti 2024 hade vi ett medlemsmöte där föreningens stadgar godkändes, Stora Toltorp VA-förening bildades och det första årsmötet hölls. Närvarade gjorde även Rune Tegelstaden och två representanter från Katrineholms Vatten och Avfall som svarade på medlemmarnas frågor.
Följande valdes till ledamöter på föreningens första årsmöte:
Ewa Callhammar (ordförande, ett år)
Fabian Ris Lundblad (sekreterare, två år)
Theodor Storm (kassör, två år)
Christer Larsson (ledamot, två år).
Vi kommer nu registrera föreningen hos Skatteverket så att den får ett organisationsnummer, vilket krävs för att skaffa det bankkonto som är nödvändigt för att hantera inbetalningar och fakturor. Samtidigt kommer vi ombe Katrineholms Vatten att utföra de nödvändiga vattenproverna för att kunna påbörja anslutningar snarast.
Föreningen kommer stå för avtalet med Katrineholms Vatten. Föreningen betalar Katrineholms Vatten en fast avgift på ca 3.500 kr/år. Denna avgift ska alla medlemmar i föreningen dela på, oavsett om man anslutit fastigheten till VA-nätet eller ej. Det handlar alltså om ca 250 kr per fastighet och år.
Vidare beslutades om en medlemsavgift á 1000 kr/år. Denna avgift är avsedd att täcka löpande kostnader för föreningen. I inledningsskedet kommer vi ha kostnader för att registrera föreningen och skaffa ett bankkonto, samt ett lämpligt bokföringsprogram.
Varje till VA-nätet ansluten fastighet kommer även betala en lägenhetsavgift på ca 1.700 kr/år samt en rörlig kostnad för sin vattenförbrukning. Samtliga fakturor går till föreningen, och varje fastighetsägare måste därför betala föreningen för sina fasta avgifter och uppskattad årsförbrukning i förskott, eftersom föreningen annars kommer hamna på obestånd på rekordtid. Avstämningar kommer göras mot varje fastighets vattenmätare några gånger per år, och stämmas av mot den i förskott inbetalade summan.
Slutligen: Kom ihåg att varje hushåll ansvarar för brunnen som grävs ned på den egna fastigheten och ansluts till föreningens VA-nät! Ett stopp i en brunn kan orsaka problem i hela VA-anläggningen. Vi kommer undersöka om vi kan få någon form av jourupplägg med ett företag som kan hjälpa till om en brunn börjar strula, men spolar man t.ex. ner tops, bindor, en t-shirt eller en ilsken dvärghamster på muggen så kommer man själv behöva stå för kostnaden för att åtgärda de problem som uppstår. Även stekfett, olja, kaffesump osv kan efter hand orsaka stopp och ska inte hällas ut i köksvasken.
Lämna ett svar